توضیح محصول :
استون مایعی روشن، بی رنگ، خنثی و بسیار فرار می باشد. این حلال دارای بوی مشخصی است و به آسانی مشتعل می شود. استون با حلال های آلی و آب در تمام نسبت ها مخلوط می شود.
ترکیبات استون :
استون پروکسید از دسته مواد منفجره بسیار حساس و قدرتمند است که از ترکیب استون و هیدروژن پروکسید به نسبت ۵ به ۳ و یک کاتالیزگر مانند اسید سولفوریک یا اسید کلریدریک به نسبت ۳ استاین ماده بر دو نوع است استون تری اکسید و استون دی اکسید که استون تری اکسید پایدار تر از استون دی اکسید می باشد.
قدرت حلال :
استون حلال عالی برای رزین های نیتروسلولز، سلولوئید، سلولز استات، سلولز اترها، سلولز استوبوتیرات ها، لاستیک کلره، اکثر رزین های طبیعی ، موویلیت (پلی وینیل استات)، پلی وینیل کلرید کلردار شده ( از انواع لاکی)، هوستافلکس M131 و M133 (وینیل کلرید / وینیل استات / دی کربوکسیلیک – اسید کوپلیمر)، اورزین B (کاربامات رزین)، پلی اکریلات ها، رزین های آلکید، نروولاک ها و تعدادی از رزین های مصنوعی دیگر می باشد. همچنین استون حلال خوبی برای چربی ها، روغن ها و نرم کننده های معمول می باشد.
دامار، شلاک، لاستیک، آسفالت، قیرها و پیچ، پلی ایزوبوتیلن، پلی استایرن (انواع لاکی)، موویتال B3UT و B607 (پلی وینیل بوتیرال ها)، پلی وینیل کارپازول و رزین های فنولیک اصلاح شده با روزین تمام در استون غیر محلولند. پلی وینیل کلراید اصلاح نشده، رزول های بدون نرم کننده، رزین های فنل، ترپن، موویتال B3OH و BO6OH (پلی وینیل بوتیرال ها) در استون فقط با اشکال حل می شوند. پلی وینیل فرمال در استون ورم می کند.
تاریخچه استون :
استون توسط حییم وایزمن کشف شده است. وی از سال ۱۹۱۶ تا ۱۹۱۹ رئیس یک آزمایشگاه شیمی بود و در جریان مسئولیت خود در آن طریقه ساخت ماده استون را کشف کرد.
کاربرد استون :
استون حلال بسیار فرار و ماده افزودنی با ارزشی برای لاک های بر پایه نیتروسلولز، سلولز استات و سلولز اترها می باشد، زیرا دارای قدرت حلال عالی است. این خاصیت هم چنین برای بسیاری از رزین های طبیعی و روغن ها خیلی با ارزش می باشد.
محلول های سلولز، استرها در استون با ویسکوزیته خیلی کم مشخص می باشند. ویسکوزیته محلول های لاکی بر پایه سلولز استرها را می توان به این ترتیب به طور محسوسی با اضافه کردن مقادیر کمی استون کاهش داد. استون به ویژه برای تهیه لاک های سریع خشک شونده مناسب است، زیرا دارای فراریت بالا می باشد. محلول های دارای جامدات خیلی زیاد را ممکن است با بکار بردن استون تهیه کرد. بنابراین استون اغلب برای اضافه کردن به ماستیک ها و چسب های ساخته شده از نیتروسلولزها یا سلولوئید مصرف می شود. در هر صورت در بیشتر موارد می توان به جای آن تماما متیل استات بکار برد.
استون عموما به عنوان یک حلال با نقطه جوش پایین برای استخراج با حلال و تمیز کردن شناخته شده است. استون به لاستیک حمله نمی کند. مقادیر زیاد استون برای ژلاتینه کردن نیتروسلولز در ساخت باروت بی دود بکار می رود. استون تقریبا به عنوان یک حلال یا عامل متورم کننده در تولید ریون و فیلم غیر قابل اشتعال از سلولز استات ضروری است. استون در حدود ۳۰۰ برابر حجم خودش استیلن را حل می کند. این محلول به صورت جذب شده به داخل بعضی مواد دارای خلل و فرج در مخازن فولادی به نام گاز دیرسوز در بازار عرضه می شود. استون برای تعدادی واکنش های شیمیایی مصرف می شود. به ویژه به عنوان یک محیط واکنش در تهیه مواد به علت قدرت حلالیت خوب و پایداری اش در برابر اکسایش کاربرد دارد. انواعی مطابق با DAB6 و معرف DAB7R5 برای مصرف های شرح داده شده در بالا در بازار موجود است.
پاک کننده های لاک :
پاک کننده های لاک برای ناخن ها مضر هستند و به آنها آسیب می رسانند. برای پاک کردن لاک از پاک کننده هایی مانند استون که حلال ترکیبات لاک هستند می توانید استفاده کنید.
استون روغن و رطوبت را از سطح ناخن پاک کرده و آن را خشک و ورقه ورقه می کند. پس از استون هایی که دارای نرم کننده یا روغن هستند استفاده کنید. پاک کننده های لاک ناخن ممکن است به پوست شما آسیب برساند.
از تماس این ماده به دیگر بخش های بدن پرهیز نمایید. پس از استفاده از استون یا هر پاک کننده لاک حتما دستان خود را بشویید. حتما میزان پاک کننده ای را که برای پاک کردن لاک ناخن استفاده می کنید بیش از اندازه نباشد.
تولید استون :
ماده استون در فرایند کیومن تولید می شود. در گذشته از تقطیر خشک استات هایی نظیر استات کلسیم بدست می آید. در طی جنگ جهانی اول فرآیند تولید آن توسط تخمیر باکتریایی توسط Chaim Weizman توسعه پیدا کرد که محصولات این فرایند استون، بوتانول و… بود. به مرور زمان به علت راندمان ناچیز تولید این ماده در مقایسه با پسماندهای آلی، این فرآیند رو به فراموشی سپرده شد.
بسته بندی استون :
استون صنعتی در بشکه های ۱۶۰ کیلوگرمی با برند کمهو کره و گالن های ۲۰ لیتری و استون آزمایشگاهی در گالن های ۲.۵ لیتری موجود می باشد.
Reviews
There are no reviews yet.